Bussfest 2017

BF Banner 2017

Tack alla för en jättetrevlig fest!

 

Sammanfattande  uppgifter om Bussfest Norrköping 2017:

Tid: 14-16 juli
Plats: Himmelstalunds camping, Norrköping, Sverige

PRISLISTA
Entré:
Medlemmar NT2K: 250 kr per buss och natt
Icke medlemmar NT2K: 350 SEK per buss och natt
(inkl el, välkomstpåse och deltagande i aktiviteter. Vi föredrar betalning med kort men kontant i SEK går också bra).
T-shirt: 140 SEK
Ölglas: 100 SEK

FREDAG 10:00-23:00 Incheckning och butik
LÖRDAG 11:00-17:00 Incheckning och butik
14:00 Sista anmälan av lag till BUS PUSH
15:00 BUS PUSH
17:00 Sista inlämning av svarsformulär
17:00

>20:00

LÅNGBORD

VW & Bussfest Kahoot Quiz (frågesport)

SÖNDAG 11:00 Årsmöte med prisceremoni
12:30 Kortege till Spiralen parkering i Norrköping

Harstagga gärna dina planer, förberedelse, äventyr, resa till Bussfesten samt givetvis bilder och text från själva Bussfesten mellan 14-16 juli på #BussfestNkg17

 

 

Artiklar samt  förtydligande illustrationer med kontinuerlig uppdatering kring Bussfest sedan i våras och till själva Bussfesten:

Uppdatering 6 juli, 2017

Idag kom det ut en artikel i en av Sveriges största tidning för intresserade ut i tidskriftshandeln. Tidningen “Min Husbil i Sverige” utgiven av Boss reklam…
Efter en pressreleaser tidigare i vår visade redaktören sitt intresse och bad om bilder från tidigare Bussfester. Jag skickade ett antal bilder från Bussfest 2016 Roskilde.

Resultatet blev en bild från delar av uppställda ekipage från Peoples Choice på tidningens omslag samt en tagen bild från min bil över intilliggande VW busstält och närliggande ekipage samt en sammanfattande artikels text om folkabussens historia, Typ2-klubben och dess egna folkabuss tidskrift och bussfest för i folkabussens ära, kommande #BussfestNkg17 samt en vidare hänvisning till vår wordpresshemsida NT2K.org

Tidskriften har tryckts i 40 000 exemplar och har skickas ut till premunanter samt säljs i olika tidskriftsåterförsäljare landet runt.
Denna tidning kommer vi även att få 200 ex av som sänds till mig som bussfestansvariig att lägga i den välkomstpåse som besökare vid Bussfest får vid incheckningen 14-16 juli…
/Ripa
#typ2klubben

RipaVWBoss3

Artikel MinHusbil i Sverige

Om Oss

Uppdatering 15 juni, 2017

Otroligt!!! När jag lägger ut den här informationen så är det “bara” 1 månad (29 dagar!) kvar till Bussfest i Norrköping 2017… Det känns lika overkligt som att det är Midsommar nästa vecka om 8 dagar!!? 😉

Vägen fram till nu har varit rolig, arbetskrävande och spännande intressant. Nu börjar förberedelserna på detaljnivå och operativt att ta vid. Jag längtar efter att få se alla dessa fina folkabussar som finns i vårt avlånga land samt i våra närliggande nordiska grannländer. Jag hoppas givetvis på ett måttligt strålande vänder passande vårt arrangemang Bussfest samt en massa trevliga och “bussiga” klubbmedlemmar och en himla massa intresserade besökare från Norrköping med omnejd… Välkommen till Norrköping, Himmelstalunds camping och Bussfest 2017, tredje helgen i juli, 14-16 juli.

Här nedan finner ni en sammanfattande samling information som kan vara bra att känna till:(skicka ett meddelande via ripnas@Hotmail.com om någon information saknas)

Det här är årets Bussfests officiella övergripande Poster med de olika aktiviteterna …

Poster Bussfest Svensk

Årets sponsorer för Bussfest Norrköping 2017 enligt nedan:

Sponsorer vers 5

Därtill kan nämnas följande som kommit till som sponsorer nu på senare tid:

 • VW Group Sverige, övergripandeVW sponsor

Bussfesten arrangeras i Norrköping och på Himmelstalunds camping som ligger utmed Motala ström:
http://www.norrkopingscamping.se/

Övverblickskartor

För att ta del av campingen som sådant så hänvisas till länken nedan
http://www.norrkopingscamping.se/

Nordiska Typ2-klubben har sedan årsskiftet bokat in sig på nästan halva campingen, dvs ca 200 elplatser och ca 50 extra platser med mer fricamping karaktär enligt nedan bild:

Aktuell camping för Bussfest Norrköping 20117 - blå streckad 200 el-platser röd markerad fricamp för övriga utan el

Som synes på bild ovan, kommer vi för Bussfest ha en egen separat infart på kortsidan mellan fredag 14 juli till och med söndag 16 juli.

I campingområdet där Bussfesten hålls finns även andra möjliga aktiviteter beroende av intresse, tid och väderlek. Vidare kan det vara intressant att veta att på själva campingen finns en mindre kiosk och för mer bredd och djup av sortiment så hänvisas man till ICA Kvantum i Klockaretorpet på väg in mot campingen eller enbart 1,3 km promenad dit. Här finns även en ICA bankuttags automat. Inne på campingområdet planeras även för att en foodtruck PM Pires ska finnas på plats för försäljning av portugisisk mat:

Skiss över Camping och aktiviteter i området

Om fler bilder önskas över campingområdet så finns det sist / längst ner på denna sida med även en överblicksbild med bildnummer var bilder är tagna på området.

Vad som gäller vid Bussfest på campingen:

 • Vill man komma till campingen under samma vecka innan fredag-söndag då Bussfest arrangeras så åker man in via campingens ordinarie infart och checkar in och betalar en campingtaxa om 250 kr per natt med el. Se bara till att ni säger till att ni ska stå och bli placerade på Bussfest tänkta område till helgen.
 • Fredag 14 juli (kl 10) öppnar den separata incheckningen för Bussfesten på kortsidan. Det kommer att vara skyltat Bussfest Norrköping från olika håll som leder dig till rätt infart/incheckning. Incheckningen har öppet till kl 23 på fredagen. Senare anlända ekipage får stå utanför på anvisad plats till lördagen kl 11 då incheckningen öppnar för lördagen.
 • Vid incheckning hälsas ni välkomna av vår lokala VW återförsäljare Söderbergs personbilar med svalkande kyld VW bubbel vatten och möjlighet till mingel och information från våra sponsorer. Vid incheckningstältet kontrolleras om ni är registrerade medlemmar eller om det är aktuellt med en registrering/uppdatering. Årsavgiften är 200 kr. Själva Bussfest avgiften för fredag till söndag är 500 svenska kronor för en el-plats. Det kan på plats antingen betalas med kort, swish eller gärna jämna kontanter. För plats på campingen utan el reduceras priset med 50 kr per ekipage. I priset inkluderas fri och obegränsad tillgång till serviceanläggning med nödvändiga faciliteter, toaletter och duschar.
 • Vid incheckning får varje ekipage en välkomstpåse med lite “take aways”, viktig information om campingen, föreningen och bussfester, ett märke som sätts på bilen tillsammans med informationblad som fylls i och måste sättas upp på insidan av vindrutan som kvitto på att incheckning och betalning för bussfest har gjorts.
 • Glöm inte att packa ner en kabelvinda med längd 10-20 m.

Se bara till att förbered er tidigt, packa in i VWn, njut och kör sakta och säkert till Bussfesten. Det är ju som bekant inte målet som räknas utan vägen dit. Glöm inte att lägga ut bilder och berättande text på vår harstag  #BussfestNkg17 för andra att ta del av. Kanske det bildas kedjeresor från alla möjliga orter och länder med mellanstopp och träffar på väg till årets Bussfest. Själv ska jag ha semester aktuell vecka och kommer givetvis att snurra runt lite kring mittpunkten Norrköping och Himmelstalunds campingen för att ha något att lägga ut och för att få den där härliga inför Bussfest känslan – att vara på väg… 😉

När väl framme i Norrköping och vid Himmelstalunds camping så tar campingens personal, nordiska Typ2-klubben och andra volontärer i de gula Crew-tröjorna att ta hand om er på bästa möjliga sätt. Väl på plats och efter att ni riggat upp er Buss-camp så kan man sedan ta del av vad Bussfesten har att erbjuda från nödvändig relax till mera aktiverade efter önskemål. Information om kommer närmre Bussfesten att läggas ut här på wordpresshemsidan sam kommer att finnas i tryckt version liggande i din välkomstpåse, som du får vid incheckningen.

Söndagen den 16 juli kl ca 12:30- avgår den avslutande busskortegen från camping genom Norrköpings centrum till Spiralen City parkering, där avslutande mingelkorv kan hämtas mot korvkupong. Vissa sponsorer kommer finnas på plats. Här avslutas officiellt Bussfest för 2017 och man kan passa på att gå en shoppingtur i de fyra galleriorna intill parkeringen, som vi har ca 150 gratis sponsrade platser till förfogande till kl 16.

Spiralen-parkeringen-1024x761

reklam2

En trevlig & förväntansfull Bussfest önskar jag Er….
Väl mött för förberedelser, under och efter Bussfest i Norrköping  på #BussfestNkg17
Och på facebook sidan Nordiska Typ2-klubben

 

Uppdatering 30 maj, 2017

Äntligen mindre än 2 månader kvar till BussfestNkg17 !!!
Eller…
BARA  ca 45 dagar kvar till 2017 års Bussfest då alla vägar bär mot Norrköping !!!

De senaste veckorna eller månaderna nu har nästan var och varannan dag inneburit arbete, arbete och arbete med att förbereda detaljer inför nu snabbt ankommande tredagars arrangemang, som är vår förenings största aktivitet för bussar att mötas, likasinnade medlemmar att träffas samt nyfikna besökare att vägledas och informeras.

Så har i slutet av maj börjar så smått de mer detaljerade och operativa delarna att ses över och planeras inför. Aktiviteter som brukar finnas med på Bussfest schemat är fredagens välkomnande av ekipage och mingling. Förra året dök ca 80 bussar upp under fredagen av de ca 185 ekipage som kom totalt till Roskilde. En hel del förberedelser och aktiviteter inför själva uppstarten på fredagen som arrangemang, uppställning av bussar och andra sponsorer/intressenter/klubbtält mm. Innehåll i välkomstpåsar och allt vad det gäller informationsblad mm. Förberedelser kring lördagens obligatoriska aktiviteter såsom tipspromenad för ung som gammal, anlända medlemmar som lokala intresserade besökare, iordningställa förutsättningar för utnämningen av Peoples Choise samt den pulshöjande aktiviteten BusPush innan lördagskvällens avslutande långbord. Senare även förberedelser inför söndagens prisutdelningar och visa tacksamhet för årets sponsorer innan klubbens årsmöte (vilket är styrelsens uppgift) . Avslutningsvis vår gemensamma busskortege genom Norrköpings centrum till slutmålet vid Spiralen City där ett slutlig mingel äger rum medans en korvlunch med bröd avnjuts och årets Bussfest kommer att upplösas hem till sin egen hemort.

Det är ibland mer arbete än vad man kan tro med ett arrangemang som enbart varar operativt under tre dagar, som tyvärr kommer gå så himla fort för att man kommer vara så uppe i det medans det varar. Det har och kommer fortsättningsvis vara ett par timmar per dag med arbete. Något jag som bussfest ansvarig i år fått erfara på ett positivt sätt. Jag njuter mestadels varje dag med arbete det medför. Det är en kick och en glädje med att få engagera sig i det och som person vill jag även göra mer saker kopplat till Bussfesten kring att marknadsföra inför det och både finna bredd och djup.

Skulle det trots att det kan medföra några timmars arbete, finnas någon bland föreningens medlemmar så känner för att bidra med förberedelser så hör gärna av er till ripnas@hotmail.com .Visst kommer styrelsen alltmer att involveras och tilldelas aktiviteter inför och under Bussfesten. Men, är det så att man till exempel vill ta fram frågor med tillhörande 1,X,2 svar till barn eller vuxen tipspromenaden eller till det mer interaktiva Kahoot Quizen så hör gärna av er under juni månad.

Väl under själva veckan då bussfesthelgen är kommer jag ha semester från jobbet men väl delvis redan på plats på camping från tisdag eller onsdag i förberedande syfte. Jag har även via mitt arbete Hermods en vecka förberett 5-10 personer som kommer att arbeta som praktikanter/volotärer bussfest veckan samt fredagen och eventuellt om de vill under helgen i föreningssyfte och integration samt för att utveckla sin verbala språkliga svenska.

Väntar som bäst in på svaret på tidigare inskickad ansökan om arrangemang på Bussfest och den avslutande busskortegen samt aktivitet vid slutmålet. En del i det är bland annat att få på plats diverse sponsorer, diverse utställare samt försäljare och en eller ett par vid olika dagar olika FoodTrucks, som bland annat PM Pires.

I syfte att marknadsföra om vårt arrangemang BussfestNkg17 så har jag och ett par medlemmar bland annat varit med på 1a maj bilkortege i Norrköping, varit på Motordagen i Igelfors. Tyvärr missade jag att få ner (mini)posters om BF till Fyn17, Borås VW träff.
Min plan är att fortsättningsvis vara med på Norrköpings lokala kombinerade loppis och nostalgibilträff SwapMeet under söndagen den 4 juni en heldag, Bugrun i Mantorp på lördag den 10 juni. Utöver det så har det för en månad sedan skickats ut pressreleasers till 30 talet lokala som nationella medier om Bussfest. En tidning specifikt har hört av sig och meddelat att de ska publicera om Bussfest med bilder sända från BF2016 i juni upplaga av bossreklam.

bossreklam

Ett sätt att få tillfälle till att göra reklam för Bussfest Norrköping 2017 lokalt med omnejd har varit att tillsammans med Spiralen City (de som vi fått sponsrat den annars avgiftbelagda parkeringen för slutmål av bilkortegen) att medverka under deras Spiralen City aktivitet vid Bråvalla festivalen under fredagen den 30 juni mellan kl 11-17 med busskjuts mellan centrum och Bråvalla området. Tyvärr har ingen mig veterligen i föreningen nappat på erbjudandet med sina äldre bussar i form av önskade T1 split eller T2 Sunnybays. Jag har ensam erbjudit min något yngre T3a för att få ett väldigt bra tillfälle att få slutligen göra ett marknadsföringstillfälle så nära som 2 veckor innan själva Bussfesten. Om det är någon mer som gärna vill hänga på, så tveka inte att höra av er. Ju förr, desto bättre…

Trots allt arbete i med- och motgång så ser jag väldigt mycket fram emot att arrangemanget Bussfest närmar sig, snart 40, 30, 20, 10….. dagar innan det börjar (sedan får gärna tiden gå i slowmotion för att inte ta slut så snabbt 😉 )

Och givetvis är det precis det man ser fram emot… Alla fina bussar…. träffa likasinnade medlemmar, möta nyfikna och frågvisa lokala besökare…. stämningen, grilloset och sammanhållningen…

Följ och lägg ut egna förberedelser, resor till och under Bussfest på #BussfestNkg17

 

Uppdatering 14 maj, 2017

Visst är det härligt med en nytryckt Folkabussen vid bistert vårväder och VW buss äventyr vid sköna värmande vårsol….

VAD mer kan man begära…

Jo, en uppdatering av WordPresshemsidan … 😉

Följande har hänt under maj månad och vidare sådant som kommer att ske framöver fram till Bussfesten 14-16 juli…

Först, vill jag tacka de medverkande vid Typ2-klubbens miniträff och engagemang vid vår reklam för klubben och kommande Bussfest i juli vid 1:a maj bilkortegen. Kanske det även fanns medlemmar som hade en tanke och vilja att medverka fast av någon anledning inte fick till det… Det går bra att ta del av bilkortegen mm på vår harstag #BussfestNkg17

Jag vill också tacka vår sponsor Söderbergs Personbilar / Transportbilar för att ha sponsrat för helgen utlånade VW T6a VIP CarSport Design Transporter Caravelle MultiVan Carlifonia Business utgåva. Något som visade sig ha fått ett gott officiellt framträdande.

IMG_1186

bilkortege

För er som skulle viljat ha medverkat vid miniträffen och ett arrangemang i marknadsföringssyfte för klubben och Bussfest finns det fler kommande aktiviteter att vara med på om bara intresse och viljan finns…

För det andra, har ett antal av föreningens medlemmar även besökt VW bug träffen på Gärdet i Stockholm där vi njöt av varandras umgänge med andra likasinnade. Där fick vi även tillfälle att marknadsföra både föreningen som kommande Bussfest. Något som även det går att ta del av på harstag #BussfestNkg17 och på www.NT2K.org

IMG_1226

Vidare har kontakter tagits med en foodtruck jag mötte på Gärdet att medverka under Bussfest. De tillagar och säljer portugisiska rätter. De heter PM Pires och jag hoppas att de kommer att medverka med oss den helgen. Sedan även Folk o Folk, som är en intressant förening som är engagerad kring alkohol som alkoholfria drycker och en massa intressanta aktiviteter, som skulle kunna vara kul att ha med att göra under Bussfesten.

Jag har även skickat in en ansökan om tillstånd kring arrangemanget Bussfest på campingen tillsammans med arrendatorn på Himmelstalunds/Norrköpings camping vad gäller bla nyttjande av en liten gång och cykelväg ner en kort bit till vår separata infart på kortsidan av campingen mellan fredag till söndag. Vidare för våra kringaktiviteter på plats på campingen med våra sponsorer och intressenter. Och avslutningsvis själva tillståndet för bilkortegen söndagen den 16 juli kl 12.30- från campingen mot Norrköpings centrum till slutmålet vid Spiralen City parkering där även mingelkorv kommer att delas ut till medlemmar och sponsorer mot en erhållen kupong. Vid ansökan lämnades 3 alternativa färdvägar för de att besluta om. Personligen hoppas jag givetvis på alternativet där vi får åka på de mest centrala delarna och på Drottninggatan…. 😉 Återkommer när jag vet mer och när vi fått vårt tillstånd i hamn.

Övriga föraktiviteter i marknadsförande lokalt för Bussfest syfte och miniträffar för oss klubbmedlemmar är:

Viktigt att få gensvar på nedstående förfrågan och aktivitet fredagen den 30 juni i samband med Bråvalla festivalen i Norrköping i marknadsföringssyfte för vår förening samt inför kommande Bussfest…

Spiralen vill tillsammans med Norrköpings kommun få fler norrköpingsbor att i större utsträckning besöka vår egna Bråvalla festival. En kampanj växte fram där Spiralen Norrköping City kommer att arrangera en “Ta spiralenbussen till festen” och “Gratis buss mellan Spiralen och Bråvalla” eller “The road to Satisfashion”.

Vad förfrågan / erbjudandet gäller konkret för oss inom vår förening är:

 • Spiralen Norrköping City önskar två VW bussar med ägare/förare, gärna då nostalgiska då det är ett festival tänk.
 • Spiralen Norrköping City har kontakt med ett tryckeri som stripar dessa bilar enligt bild nedan och står givetvis för kostnaden.
 • Spiralen Norrköping City vill få in bilder på intresserade kandidaters bussar. Skicka ett pm / sms till Ripa 0708-667941 med en bild i profil samt med kontaktuppgifter på ägaren/föraren.
 • Kampanjen kommer att vara under fredag den 30 juni mellan kl 11-17
  (själva Bråvalla festival arrangeras under 28 juni till de 1 juli)
 • Bensinkostnaden för busskjutsningen mellan Spiralen centrum och Bråvalla festivalen (samt förfrågan, förhandling, kring bensinkostnad t/r Norrköping) kommer att kompenseras.

För oss innebär Bråvalla festival kampanjen:

 • förutom ett intressant äventyr… träffa mycket festival folk… kanske förena nytt med nöje vid sitt egna festival besök…
 • även en möjlighet för vår klubb / förening att göra den sista marknadsföringen om vårt Bussfest arrangemang bara 2 veckor innan.
 • vi kan ha A3 format av våra Bussfest flyers i färg uppsatta på / i bussarna, vid montern på Spiralen platsen där bussarna kampanjas utgår ifrån till Bussfestområdet.
 • vi kan ha våra klubbemblem flaggor på förarfönstren
 • vi kan ha mindre A5 / A4 Bussfest flyers att dela ut vid kampanj platsen i bussarna vid färd
 • vi kan prata för oss och vår kommande bussfest i bussarna under färd (troligtvis är de som åker en tur upp till festivalområdet även intresserade av våra bussar och kanske är potentiella Bussfest besökare från närområdet)

Glöm inte att meddela ditt och din buss intresse så snart som möjligt för att hålla intresset uppe hos våra sponsorer och att möjligheten inte går över till någon annan VW förenings möjlighet…

VW Siralen Event

Glöm inte att skicka barn och vuxenfrågor till vår tipspromenad och Kahoot Quiz som vi kan använda till Bussfesten senare i sommar…

Fram till kommande uppdatering önskar jag er en god tur med er VW buss nu när äntligen värme och mer sommarlikt väder tydligen är på väg inom mot våra breddgrader…

 

 

Uppdatering 29 april, 2017

Längtan närmast efter tidskriften Folkabussen är stor, längtan efter Bussfest är större…

Snart är det äntligen dags… Att för egen del äntligen få ut VW LillaBlå ur vinteridet (mek-lokalen) för att börja rulla på äventyrets vägar mot bland annat #BussfestNk17. Men innan det en besiktning efter ombyggnation och nu närmast en miniträff och tillfälle att göra reklam för Bussfesten tillsammans  efter en gemensam pilsnerkorv med bröd vid Motorgården strax utanför Norrköping.

1a maj tåg arrangemang

Mötesplats 1a maj tåg

Jag hoppas att så många med relativt närhet kommer till denna miniträff för att gemensamt kunna ställa upp och leverera lite VW bussar gentemot våra sponsorer som ställt upp samt för att få norrköpingsborna att lyfta blicken och bli intresserade av att se fram emot att besöka Bussfesten senare i år – fredag 14 juli till och med 16 juli samt utmed och vid vår avslutande bilkortege slutmål – Spiralen parkeringen.

Jag, Ripa med en av Söderbergs personbilar sponsrade för helgen utlånade VW T6a VIP CarSport Design Transporter Caravelle MultiVan Carlifonia Business utgåva. Min fru, Marie med vår T3a 1989 samt Johan Lindgren med sin T2 Sunnybay kommer garanterat att medverka. Men, jag skulle nog vilja se fler klubbmedlemar med deras objekt, gärna flera av våra varierande varianter av VWs för att få lite mångfald.

Hör gärna av Er vid intresse eller om ni har några frågor på ex sms 0708-66791 under hela helgen…

Klockan 14- går bilkortegen… mot Folkets park och en avslutande uppsamling på parkeringen intill SMHI dels för oss medlemmar men även för intresserade besökare intill tivolit där.

 

Ytterligare detaljer kring samarbetet med en av vår Bussfest sponsor Spiralen Norrköping City.
Förfrågan kring vår medverkan med VW bussar vid Bråvalla festival kampanj.

Vid ett tidigare möte med Spiralen Norrköping City kring deras sponsring av vår Bussfests bilkortege slutmål söndagen den 16 juli framkom det att de var intresserade av ett samarbete under Bråvalla festivalen.

Spiralen vill tillsammans med Norrköpings kommun få fler norrköpingsbor att i större utsträckning besöka vår egna Bråvalla festival. En kampanj växte fram där Spiralen Norrköping City kommer att arrangera en “Ta spiralenbussen till festen” och “Gratis buss mellan Spiralen och Bråvalla” eller “The road to Satisfashion”.

Vad förfrågan / erbjudandet gäller konkret för oss inom vår förening är:

 • Spiralen Norrköping City önskar två VW bussar med ägare/förare, gärna då nostalgiska då det är ett festival tänk.
 • Spiralen Norrköping City har kontakt med ett tryckeri som stripar dessa bilar enligt bild nedan och står givetvis för kostnaden.
 • Spiralen Norrköping City vill få in bilder på intresserade kandidaters bussar. Skicka ett pm / sms till Ripa 0708-667941 med en bild i profil samt med kontaktuppgifter på ägaren/föraren.
 • Kampanjen kommer att vara under fredag den 30 juni mellan kl 11-17
  (själva Bråvalla festival arrangeras under 28 juni till de 1 juli)
 • Bensinkostnaden för busskjutsningen mellan Spiralen centrum och Bråvalla festivalen (samt förfrågan, förhandling, kring bensinkostnad t/r Norrköping) kommer att kompenseras.

För oss innebär Bråvalla festival kampanjen:

 • förutom ett intressant äventyr… träffa mycket festival folk… kanske förena nytt med nöje vid sitt egna festival besök…
 • även en möjlighet för vår klubb / förening att göra den sista marknadsföringen om vårt Bussfest arrangemang bara 2 veckor innan.
 • vi kan ha A3 format av våra Bussfest flyers i färg uppsatta på / i bussarna, vid montern på Spiralen platsen där bussarna kampanjas utgår ifrån till Bussfestområdet.
 • vi kan ha våra klubbemblem flaggor på förarfönstren
 • vi kan ha mindre A5 / A4 Bussfest flyers att dela ut vid kampanj platsen i bussarna vid färd
 • vi kan prata för oss och vår kommande bussfest i bussarna under färd (troligtvis är de som åker en tur upp till festivalområdet även intresserade av våra bussar och kanske är potentiella Bussfest besökare från närområdet)

Glöm inte att meddela ditt och din buss intresse så snart som möjligt för att hålla intresset uppe hos våra sponsorer och att möjligheten inte går över till någon annan VW förenings möjlighet…

VW Siralen Event

Glöm inte att skicka barn och vuxenfrågor till vår tipspromenad och Kahoot Quiz som vi kan använda till Bussfesten senare i sommar…

En trevlig Valborgsmässohelg och 1a maj ute i bussarna…

Bussfest Sponsorer 2017

Vid skrivande stund har vi följande sponsorer…

 

Uppdatering 25 april, 2017

Nu börjar årets Bussfest förberedelser att ta form på allvar – aktiviteter för våren/sommaren 2017

Söndagen den 23/4 kl 21:30 hade NT2K sitt extra styrelsemöte kring Bussfesten tredje helgen i juli 2017.

Under detta möte diskuterades och beslutades vårens fortsatta inriktning och förarbete/aktiviteter inför BussfestNkg17 :

 • Bussfest årets logga, marknadsföringsmaterial och profilprodukter godkändes och beslutades att beställas enligt offert.
  Det innebär att detta material kommer att användas febrilt en tid framöver för att göra reklam inför BF Nkg 17
  Vidare att tidigare nedan nämnda produkter kommer att finnas till försäljning, än om i begränsad omfattning än tidigare år, tillsammans med det lager av material genom åren som vi har till försäljning med reducerat pris.
  2017 kommer vi även att ha 6 st graverade BF-ölsejdlar till Peoples Choice priser. Detta år även till kategorin T6.
 • Tidigare här nedan har även presenterats tre olika alternativa slutmål för bilkortegen från Bussfest campingen, Himmelstalunds/Norrköping camping, söndagen den 16/4 efter årsmötet ca kl 12:30-
  Det från bland annat rådgivande facebook gilla röstningen samt inkommande mail fick även ett beslut i styrelsen för alternativ 1, dvs Spiralen parkeringe (kvarteret Aspen) i Norrköping tillsammans med en av sponsorerna Lundbergs fastigheter. I veckan kommer bussfestansvarig att lämna in en ansökan om tillstånd för bilkortege vägen den förhoppningsvis genom Norrköpings centrala delar och via Drottninggatan. Vid slutmålet kommer sedvanlig mingelkorv att kunna intas tillsammans med klubbmedlemmar och nyfikna norrköpingsbor mitt i centrum och shoppingområdet i Norrköping.
  Under veckan skrivs och skickas ett tillstånd för bilkortegen från campingen till Spiralen parkering. Det lämnas in tre alternativ där alternativ 1 är genom de centrala delarna med Kungsgatan och Drottninggatan. Den tredje går mitt på och utmed de centrala delarna. Vi får väl se vad vi får för besked innan Bussfesten…

Från Camping till slutmål

Spiralen-parkeringen-1024x761

 

 • Vidare beslutades att det kommer att arbetas fram, informeras och arrangeras miniträffar under våren med start 1 maj till 1 juli för att dels träffas inom klubben men mest för att göra reklam lokalt med omnejd för kommande Bussfest i Norrköping. Detta för att visa upp lite från vår nostalgiska bilpark vi har i vår förening samt att informera och väcka nyfikenhet att få så många besökare vid BF campingen, utmed bilkortegen samt vid slutmålet tredje helgen i juli.
  Dessa aktiviteter är följande: (Det kommer ett par veckor inför varje aktivitet att läggas ut mer information)
  • 1:a maj tåget e.m. Den första och närmaste marknadsföringsaktiviteten och miniträffen.
   Årligen arrangeras det 1:a maj demonstrationståg i Norrköping.  Det unika i Norrköping är att vi förutom sedvanligt gående plakattåg så har vi även mc-kortege och bil-kortege. Vi som är intresserade kommer att kunna passa på att vårköra sin VW med olika modeller under bilkortegen som arrangeras av Motorgården i Norrköping.
   Som nedan beskrivs så är det samling vid kl 12 (vi kan träffas vid angiven plats strax intill Motorgården för lite mingel och väl smaka på Pilsner korv och bröd med kaffe/dryck som Ripa bjuder på vid plats i Bussen)
   Bilkortegen avgår kl 14. Då, och gärna innan bör de intresserade klubbmedlemmarna vara på plats med sina varierande bussekipage. Innan kortegen får medlemmarna låna ett par av våra klubbemblemflaggor att fästa i fönsterrutorna samt lite färgutskrivna flyers om Bussfesten.
   Från styrelsen kommer Ripa med sin T3a LillaBlå samt Johan L T2a att medverka. Vi skulle gärna vilja att fler från klubben ansluter till förminglingen för att vara med i 1:a maj bilkortegen…
   För mer information, svar på frågor och vidare meddela sitt intresse på förhand, meddela via ripnas@hotmail.com , på sms via 0708-667941 eller via en kommentar på facebook.
   Avgiften för att få medverka under bilkortegen är 20 kr, vilket går till välgörande ändamål.
   Eventuellt kommer även en av våra sponsorer för Bussfest att bistå med en T6a med eller utan förare.

1a maj tåg arrangemang
Mötesplats 1a maj tåg

Övriga föraktiviteter i marknadsförande för Bussfest syfte och miniträffar för oss
klubbmedlemmar är:

  • Swapmeet 4/6 söndag nostalgibilträff heldag – mer information information / förfrågan vid ett senare tillfälle.
  • BugRun 9,10,11 juni – någon dag ex lördag – mer information / förfrågan vid senare tillfälle
  • Bråvalla Festival kampanj 28/6 – 1/7:
   “The road to Satisfashion” / Bråvalla festivalen buss skjutsning / viktig BF marknadsföring
   En gemensam kampanj med Lundbergs Fastigheter, vilka är vår sponsor för plats av slutmålet vid vår Bussfest bilkortege. Denna kampanj aktivitet är fortfarande en från vår sida i initialstadiet men följande vet vi idag:
 • Lundbergs fastigheter och Norrköpings kommun vill med kampanjen få fler norrköpingsbor med omnejd att se upp till och besöka festivalen.
 • Lundbergs fastigheter kommer att upprätta en plats vid Spiralen parkeringen där en bas med informationsmonter kommer att finnas.
 • Från Spiralen i centrum kommer runturer att gå t/r till Bråvalla festivalens entre.
 • Lundbergs fastigheter vill med “The road to Satisfashion” kampanjen använda sig av nostalgi VW bussar, som passar in för arrangemanget.
 • Vi har fått förfrågan om att medverka med våra bussar av olika varianter för att erbjuda visning, stripning enligt nedan samt bussning av lokala norrköpingsbor och festivalbesökare till festivalområdet.
 • Jag har en dialog med Lundbergs för en rimlig kompensation för de VW objekt som villigt ställer upp en, flera eller samtliga dagar under kampanjen (jag har föreslagit bensin/milersättning samt ett bråvalla festivalpass att använda för dagen/dagarna man medverkar med eller utan camping på plats i kompensation för stripning, medverkan och bussning t/r från centrumbas till festivalområde)
 • Jag återkommer mer om detaljer senare när jag vet mer…
 • För vår del är det tillsammans med Lundbergs ett ypperligt tillfälle under 28 juni till 1 juli kunna göra reklam för vår Bussfest två veckor senare, 14-16 juli.
  • vi kommer kunna ha våra klubbemblemflaggor på fönstren
  • vi kommer kunna ha A3 Bussfest flyers på fönsterrutor
  • vi kan dela ut A5 Bussfest flyers vid centrumbasen samt till de som åker buss
  • vi kan prata för oss, vår förening och kommande Bussfest två veckor senare
  • vi kan ha en Powerpoint presentation rullande på plats vid centrumbasen
 • ?! Om det finns ett intresse utöver mig själv med min “nostalgi” T3a att medverka så hör av er via
  ripnas@hotmail.com , på sms via 0708-667941 eller via en kommentar på facebook

VW Siralen Event


To be continguing… 

Uppdatering 20 april, 2017

Marknadsförings material för Bussfest Norrköping 2017

Då har reklam och profilprodukter, som kommer att beställas och finnas till försäljning vid Bussfesten blivit klar.
Ett stort tack till Lelle Hannu, som arbetat fram årets logotype med ett nationellt Norrköpings landsmärke, delfinerna från Delfinariet vid Kolmårdens djurpark.

BF Website 2017

En härlig Bussfest sommarbild!!!

BFNkg17-flyer-Eng

Vår Bussfest Norrköping 2017 flyer att fritt att använda för att sprida information om årets Bussfest.

BF T-shirt 2017 BF BeerMug 2017

Profilprodukter att köpa i incheckningstältet på Bussfestens camping tredje helgen i juli, 14-16/7 2017.

 

Uppdatering  14 (21) april, 2017

Påskledighet – en tid för avkoppling, gemenskap, planering och drömma om VW äventyr 2017 !!?

Så här i väntans tider på en ny rykande utgåva av vår tidskrift Folkabussen passar jag på att lägga ut en hel del läsbart om kommande års Bussfest, dess förberedelser nu under våren och lite förfrågningar om BussfestNkg17 upplägg / aktiviteter.

Nedan kan du ta del av följande delar:
*Campingen – Himmelstalunds Camping i Norrköping
*Intressenter-aktiviteter, sponsorer
*Aktiviteter – Frågor & Svar till Tipspromenaden samt ev Kahoot Quiz
*Avslutande Bilkortege, bilväg och slutmål/aktivitet
*Planerad (gemensam) marknadsföring – 1:a maj bilkortege i Norrköping, SwapMeet Nkg 4/6 samt BugRun 9-11/6 Mantorp.
*Bilder över Himmelstalunds camping, Norrköping

Campingen – Himmelstalunds Camping i Norrköping

Norrköpings camping är en för oss NT2K bra och lugn camping med förutsättningar rent geografiskt som nordens mittpunkt som skulle kunna bli en rekordträff i antalet anlända ekipage och VW-likasinnade medlemmar. Det är ca 16 mil söderut till Jönköping och ungefär lika långt till Stockholm norrut. Likväl, då campingen enbart är ca 2 km från Norrköpings city även med goda möjligheter för externa besökare att komma och parkera med bil, som att ta sig hit till fots, cykel eller med kollektivtrafikens buss 119.

Själva campingen har goda förutsättningar att kunna erbjuda för oss VW ekipage över 200 elplatser och utöver det ett 50-tal fricamping platser utan el. Här har vi även goda förutsättningar att umgås på plats vid våra traditionella aktiviteter såsom tipspromenader, Peoples Choice, BusPush på plana och asfalterade ytor samt bra längder för ett gemensamt långbord. Och kanske något nytt, mordernare Quiz med Kahoot – ett interaktivt, roligt, engagerande, intresseväckande inlärnings- och tävlingsmoment med frågor och svarsalternativ om VWs, klubben, facktermer och annat roligt från er klubbmedlemmar skickat till mig via mail (ripnas@Hotmail.com) senast 1 juni 2017.

Campingen har det som vi brukar efterfråga som VW bussfest gäster. Ett servicehus med toaletter, duschar, köks / diskutrymmen samt lekplats, grillplats, nära till vatten för bad och fiske samt mindre stugor att hyra för de som inte har fått till sin buss för övernattning eller har blivit för många i bussen på väg till bussfesten 2017.

Då själva campingen är beläget i ett friluftsområde så är utbudet av olika aktiviteter så gott som obegränsade. Vad som skulle kunna vara intressant för vissa utöver bussfestens egna årliga aktiviteter är bland annat ett tempererat gratis utomhusbad, gratis skatepark och stora ytor för barnen för bollaktiviteter eller kanske flyga medhavda drakar. För lite äldre finns det kulturella hällristningar att titta på, kanske spela äventyrsgolf eller Aqua golf i strömmen.

Campingen har inte mer att sälja än lite smått och gott. Däremot finns en ICA kvantum med uttagningsautomat nästan på väg in till campingområdet eller vid uppställning bara ca 1,3 km gångavstånd dit.

Om inte bussfestens och campingens aktiviteter är tillräckliga och inte heller kanske omgivningens aktiviteter strax utanför så kan man ta egen buss eller kollektivtrafikens buss 119 bara 100 m från campingen mot Norrköpings city för ett besök där (ex till systembolaget som bla finns där)

Senare under söndagens avslutande bilkortege kommer att arrangeras så att den kommer gå igenom delar av Norrköping till ett slutmål och avslut. Vid skrivande stund i slutet av april har jag fått okey från Norrköpings kommun om två alternativa ytor och ytterligare en plats med Lundbergs fastigheter kring bilkortegens alternativa färdväg, slutmål och eventuella aktiviteter. Mer om det under separat rubrik (Avslutande Bilkortege, bilväg och slutmål/aktivitet).

Bussfesten som i år arrangeras i Norrköping infaller alltid under tredje helgen i juli, dvs i år 14-16 juli 2017. Priset för arrangemanget Bussfest Norrköping mellan fredag till söndag kommer att vara 500 kr per ekipage med två övernattningar. Det kommer även att erbjudas ett pris för sk dagtidscampare med en övernattning till ett pris om 250 kr per ekipage. Under fredag och lördag kommer en separat inpassering och incheckning att ordnas för enbart klubbens mottagande och betalning av Bussfest arrangemanget. Detta med förutsättning att man har ett giltigt medlemskap alternativt att man som många andra passar på att betala sin årliga medlemsavgift, som vid senaste årsmötet bestämdes skulle vara 200 kr.

Camping för styrelsemedlemmar och volontärer samt eventuella övriga tidigare anlända medlemmar erlägger Norrköping Himmelstalunds Camping en avgift av 250 kr per dygn/natt och ekipage med el inom det område som bussfest kommer att hållas under samma vecka som bussfest arrangeras. Denna avgift betalas separat hos campingens reception vid inpassering och incheckning via huvudentrén till campingen.

Antalet ekipage uppskattas till ca 160-200 även om det finns goda geografiska förutsättningar för att nå ett klubbrekord över 200 bussar. De senaste 5 åren har medelvärdet legat på 163 anlända bussar, en median på 181 och ett max på 209 ekipage. Antalet träffdeltagare uppskattas till mellan 200-600 personer. Bussträffen öppnar kl 10 på fredagen och avslutas senast kl 15 på söndagen.

Övverblickskartor

Ovan lite geografisk överblick kring Norrköping och var Norrköpings Himmelstalunds camping är beläget.

Nedan lite överblick på campingområdet på plats och det som finns i nära anslutning till campingen.

Skiss över Camping och aktiviteter i området

 

skatepark

Skateparken strax intill campingen… 😉

Nedan en mer detaljerad överblick av campingen, vår separata inpassering för incheckning mellan fredag och söndag, det blå streckade området med el-platser som blivit tilldelade oss och de röda extra området för fricamping utan el om de tilldelade platserna inte skulle räcka till.

Aktuell camping för Bussfest Norrköping 20117 - blå streckad 200 el-platser röd markerad fricamp för övriga utan el

Intressenter-aktiviteter, sponsorer…

Under våren har jag varit i kontakt med en hel del potentiella intressenter att ha ett lokalt samarbete med under Bussfesten.

Dessa var inledningsvis VW Söderbergs Bilar, Autoimporten, Autoexperten, WorkSystem, Mekonomen, ATV Fritid, Norrköpings kommun, Lundbergs fastigheter,  Hermods utbildningar AB och ICA Kvantum. Dessa nämnda är enbart de lokala intressenterna och eventuella sponsorer. Sedan har vi även andra nationella intressenter och sponsorer som inte nämnts just nu. Lokalt är det intressant att få till någon form av aktivitet på plats av intressenterna, sponsring och/eller ett samarbete kring bilkortegens slutmål.

Tyvärr tackade WorkSystem och Mekonomen nej till ett samarbete pga att arrangemanget skulle vara under semestertider samt att en sådan aktivitet eller sponsring då det är en central fråga. ATV Fritid är nog heller inte längre aktuella då inte någon Syncro-terräng bana med VW tranportbilar kommer att bli av.

Hermods utbildningar AB samt ICA Kvantum har jag vid skrivande stund ett inledande samarbete med och kommer att ha sammankomster för att diskutera ett utbyte mellan oss under kommande vecka (16).

Norrköpings kommun, Lundbergs fastigheter (Spiralen parkering) har jag haft kontakt med under vecka 16 vad gäller alternativa ytor för slutmål av söndagens bilkortege. Norrköpings kommun har bistått med två alternativa ytor för slutmål / ytor. Dessa är en grusplan som heter Getängen och Tyska torget vid rådhuset. Vidare tipsade de en privat markägare, Lundbergs fastigheter, som har en central parkering, Spiralen parkering – kvarteret Aspen. De har jag även mött och de var väldigt “på”. Dels för att erbjuda ca 100 parkeringsrutor med yta för mingelkorvområde intill shoppingcentrum och närheten till många lokala besökare. Dels även för att de var intresserade att samarbeta med oss vid en kampanj vid Bråvalla festivalen den 28/6-1/7 med intresserade klubb bussar, som kommer stripas och användas som busskjutar från Spiralen till Bråvalla festivalområdet för att öka antalet besökare av norrköpingsbor till festivalen som annars drar upp till 50 000 personer. Bra chans även för oss att marknadsföra vår Bussfest ett par veckor senare !? (mer om kampanjen senare när det är färdigförhandlat).

VW Söderbergs transport bilar har jag även haft ett givande möte med. De kan tänkas trots semestertider ställa upp med de mordernare versionerna av VWs T6a samt kanske något äldre exemplar och personal delar av dagarna under Bussfesten på campingen, medverka under bilkortegen till slutmålet där de även skulle kunna stå uppställda att synas och visa upp sig. Detta förutom att bidra med priser till prisutdelningar vid tipspromenaden och Peoples Choice.

Autoexperten har jag fortfarande inte hört något från. Men jag ska ge dem lite tid och gå vidare med att bearbeta även de kommande vecka (17).

Ett extra styrelsemöte med anledning av bland annat frågor som rör Bussfestens förberedelser, aktiviteter och beslut framöver kommer att hållas söndagen den 23/4 kl 21-.

Vidare är årets Bussfest logga färdig. När nu är klar så kommer både planerade inköp av årets Bussfest T-shirts, ölsejdlar, BF dekaler att beställas enligt erhållen offert. Utöver det kommer diverse reklam / marknadsföringsmaterial att tas fram som bland annat banners till hemsidor, A4/A3 flyers att använda vid olika aktiviteter under våren / sommaren fram till Bussfesten kommer att vara.

Aktiviteter – Frågor & Svar till Tipspromenaden samt ev Kahoot Quiz…

Under Bussfesten kommer vi att ha våra obligatoriska aktiviteter (tipspromenad, peoples choice, buspush, långbord och allmänt mingel) som vi gärna gör varje år förutom övriga aktiviteter som finns att göra lokalt i nära anslutning vid Bussfesten (skatepark, friluftsbad, fiske, aquagolf, minigolf, kulturella hällristningar).

Vad jag gärna skulle vilja ha hjälp med är att få in frågor, bilder och svarsalternativ till vuxen och barn tipspromenaden.

Jag tänkte även vidare utöver vår traditionella tipspromenad även prova att använda en mordernare variant av frågesport, en Quiz, med frågor och svaralternativ gärna från er medlemmar om allt möjligt… Det kan vara från klubbens historia, bilder, facktermer / uttryck, om medlemmar, om VW bilar, sponsorer och Norrköpings landsmärken osv. Dessa visas upp på en ljuskanon på en plats jag ej ordnat till än. Men alla de som har en mobiltelefon med internet uppkoppling kan IRL, samtidigt vara med att besvara frågorna på ett interaktivt sätt, lite som ett tävlingsmoment fastän med ett inlärnings-, engagemangs- och gemenskaps syfte.

Vänligen skicka frågor, bilder och svarsalternativ samt det rätta svaret/svaren (om kahoot kan flera svar vara rätt – annars vid tipspromenaden 3 svar varav ett rätt) till ripnas@hotmail.com

Avslutande Bilkortege, bilväg och slutmål/aktivitet…

Den avslutande bilkortegen under söndagseftermiddagen, efter årsmötet, finns det idagsläget tre alternativa kortegevägar och slutmål. Vid slutmålet kommer det att serveras den obligatoriska mingel lunch korv med bröd innan vi avslutningsvis tackar och åker hemåt. Detta år kommer kuponger till korv med bröd att delas ut till de som ställt sig i bilkön. Mot denna kommer enbart klubbens medlemmar att kunna njuta av sin mingel korv och inte andra eventuella korvsugna besökare och därav onödig korvkö.  Jag har som ambition att det ska kunna vara en annan aktivitet vid ett slutmål, men har vid skrivande stund inte ännu kunnat arbeta fram något ömsesidigt utbyte med någon lokal intressent. Och tyvärr har vi i Norrköping med omnejd inte så vitt jag vet idag någon annan för vår klubb intressant plats att besöka.

Om det skulle finnas något av intresse för mig att känna till så skicka mig gärna ett mail om det.
Skicka även gärna dina synpunkter kring de alternativa bilkortegvägar / slutmål som finns idag.
ripnas@hotmail.com

Bild1

Bild2

Spiralen parkeringen

Bild4

Bild8

Bild9

Planerad (gemensam) marknadsföring
– 1:a maj bilkortege i Norrköping, SwapMeet Nkg 4/6 samt BugRun 9-11/6 Mantorp.

Innan Bussfest är i juli den 14-16/6 så finns det bra tillfällen för att kunna göra reklam för vårt arrangemang om bara fler av oss kunde hjälpas åt att visa upp oss och skapa tillfällen att få lokala invånare med omnejd att lyfta blicken och bli intresserade av att besöka vår Bussfest på campingen och / eller vid slutmålet av vår bilkortege.

Dessa tillfällen är tre…

Dels 1:a maj bilkortegen i Norrköping en eftermiddag som arrangeras av http://www.motorgarden.nu/
Det vore kul och bra om fler än idagsläget planerat att min T3 och Johan L T2 kommer att medverka. Gärna fler av våra olika typer av bussar vore önskvärda, likväl antalet bussar.
Tanken är att mötas upp invid starplatsen för bilkortegen, åka med bilkortegen samt att efter det ställa upp oss invid Folkets park, där det samlas mycket folk kring festligheterna och avslutning av bilkortege. Där kan vi umgås vidare och göra reklam för klubben och för kommande Bussfest.
Jag tar med mig evenemanglåda med klubb material samt övrig reklam. Övriga räcker med att dyka upp med glatt engagemang samt sin buss. Man kan låna klubbens flaggor och vimplar under bilkortegen och vid uppställningsplatsen.

1a maj bilkortegeTill denna aktivitet kommer jag att aktivt försöka få så många intresserade från klubben att närvara dels här på sidan men även via vår facebooksida… Det finns kanske även en möjlighet att få med en VW T6a från Söderbergs bilar vid 1a maj tåget.

För att ta del av tidigare års 1:a maj bilkortege så finns den inlagd under vår harstag för BF 2017
#BussfestNkg17

Det andra tillfället är vid SwapMeet på Himmelstalundsfältet, strax intill campingen där årets Bussfest kommer att hållas. Det kommer att vara en heldag, en söndag den 4 juni. Jag kommer att vara närvarande dels som representant för klubben och Bussfest reklam. Men även för att sälja div privata prylar vid den loppis som hålls vid sidan om nostalgi utställningen.
Det vore kul om flera kunde medverka vid sidan av oss del av dag eller heldag.
Jag tar med mig evenemanglåda med klubb material samt övrig reklam. Övriga räcker med att dyka upp med glatt engagemang samt sin buss.

Det tredje tillfället innan Bussfesten och då i Östergötland är vid Mantorp utanför Mjölby där Bug run arrangeras helgen den 9-11 juli bara någon vecka innan för VW intressenter.
Jag kommer troligtvis att närvara någon av dagarna, kanske lördag, för att representera klubben och göra reklam inför Bussfesten.
Det vore både kul och bra om någon kunde medverka även här.
Jag tar med mig evenemanglåda med klubb material samt övrig reklam. Övriga räcker med att dyka upp med glatt engagemang samt sin buss.

Maila mig gärna vid intresse av något av detta på ripnas@hotmail.com

Bilder över Himmelstalunds camping, Norrköping

1 - Infart till det stora Himmelstalund området visar att fricamping inte är tillåtet utan enbart på camp

_1-00 Finns uppsamlingsplats på andra sidan av vägen diagonalt om campingen vid behov om många dyker upp samtidigt och det blir propp vid incheckningen _1-1 Från vägen till bakre separata infarten till vår del av campingen för egen incheckning _1-2 Grinden till vår separata infart till vår del av campingen intill finns parkeringsutrymmen _1-3 Parkeringsutrymmen invid vår separata infart och incheckning  _1-4 Infart sedd från en annan vinkel - det är egentligen en kombinerad gång och cykelväg men det kommer Robin be kommunen om tillåtelse att få använda

_Överblickskarta med numrering

2 – Uppfart till själva Norrköpings camping – Himmelstalunds camping

2 - Uppfart till själva Norrköpings camping - Himmelstalunds camping

3 -Huvudinfart till Norrköpings Camping Himmelstalund

3 -Huvudinfart till Norrköpings Camping Himmelstalund

4 – En av vyerna in på första längderna med elplatser

4 - E av vyerna in på första längderna med elplatser

6 – Huvudinfart till campingen – men ej vår infart som skulle kunna vara separat med vår egna incheckning

6 - Huvudinfart till campingen - men ej vår infart som skulle kunna vara separat med vår egna incheckning

7 – Reception med enklare smått och gott

7 - Reception med enklare smått och gott

8 – Huvudled in till campingens olika delar

8 - Huvudled in till campingens olika delar

9 – En av många rakor på campingen lämplig för Busspush och långbord

9 - En av många rakor på campingen lämplig för Busspush och långbord

10 – Vy från ett av de yttre hörnen av campingen med längden av elplatser

10 - Vy från ett av de yttre hörnen av campingen med längden av elplatser

11 – Bild över kortsidan ner mot fler elpatser

11 - Bild över kortsidan ner mot fler elpatser

12 – Bild tagen över elplatser från hörnet och diagonalt mot mitten

12 - Bild tagen över elplatser från hörnet och diagonalt mot mitten

13 – Bild från kortsidan och den för vår del tänkta infarten med incheckningstält på höger sida utanför

13 - Bild från kortsidan och den för vår del tänkta infarten med incheckningstält på höger sida utanför

14 – Bild från kortsidan vid vår infart tagen mot höger och på höger sida uppsättning av inchekningstält

14 - Bild från kortsidan vid vår infart tagen mot höger och på höger sida uppsättning av inchekningstält

15 – Bild tagen från andra kortsidan hörn upp mot  befintliga elplatser

15 - Bild tagen från andra kortsidan hörn upp mot befintliga elplatser

16 – Bild från kortsidans bortre hörn utmed långsidan ner mot vattnet

16 - Bild från kortsidans bortre hörn utmed långsidan ner mot vattnet

17 – Brygga på land vid Motala ström för fiske och bad

17 - Brygga på land vid Motala ström för fiske och bad

18 – Vy över Motala ström

18 - Vy över Motala ström

19 – Vy över Motala ström 2

19 - Vy över Motala ström 2

20 – Grillplats med vy över Motala ström

20 - Grillplats med vy över Motala ström

21 – Badplats

21 - Badplats

22 – Badplats

22 - Badplats

23 – Vy från grillplats upp mot reception och över de fricamp utrymmen utan el i lätt sluttning

23 - Vy från grillplats upp mot reception och över de fricamp utrymmen utan el i lätt sluttning

24 Vy från grillplats upp mot reception och över de fricamp utrymmen utan el i lätt sluttning 2

24 Vy från grillplats upp mot reception och över de fricamp utrymmen utan el i lätt sluttning 2

25 – En del stugor till uthyrning

25 - En del stugor till uthyrning

26 – Det stora servicehuset

26 - Det stora servicehuset

27 – Matplats inne i servicehuset

27 - Matplats inne i servicehuset

28 – Köksutrymmet  i servicehuset

28 - Köksutrymmet i servicehuset

29 Tvättställ och dusch i servicehus

29 Tvättställ och dusch i servicehus

30 Nyrenoverade toaletter

30 Nyrenoverade toaletter

31 – Liten enkel lekplats för barnen

31 - Liten enkel lekplats för barnen

32 Utanför campingområdet på andra sidan vägen finns Himmelstalundsfältets stora vyer för lek och aktivit

32 Utanför campingområdet på andra sidan vägen finns Himmelstalundsfältets stora vyer för lek och aktivit

33 – Lite av Himmelstalundsområdets stora aktivitets gräsmattor

33 - Lite av Himmelstalundsområdets stora aktivitets gräsmattor

För mer information så läggs det kontinuerligt ut på vår harstag,

#BussfestNkg17

/Ripa, bussfest ansvarig 2017